Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАЗК внесло італійську компанію Buzzi Unicem у перелік міжнародних спонсорів війни

Реклама

НАЗК внесло італійську компанію Buzzi Unicem у перелік міжнародних спонсорів війни, повідомили у Агентстві.

Підставою стало те, що незважаючи на свою заяву про відмову від будь-якої операційної участі в російському бізнесі, Buzzi Russia продовжувала розширюватись після анексії українського Криму та після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну у минулому році.

Buzzi Unicem є світовим виробником цементу з провідними позиціями в Італії, Німеччині та США. Компанія працює в росії через ТОВ «СЛК Cement» або «Buzzi Росія», до складу якого входять два цементних заводи «Сухоложськцемент» і «Коркіно», термінал в Омську та транспортна компанія «Цемтранс». Компанія зараз входить до п'ятірки лідерів цементної промисловості в росії, маючи найбільшу середню потужність цементного заводу в групі. Компанія також представлена і в Україні двома цементними заводами “Волинь-Цемент” та “Югцемент”, а також терміналами в Києві та Одесі. 

Загалом за період з 2016 по 2021 роки російський підрозділ Buzzi Unicem сплатив податків та інших обов'язкових платежів в бюджет рф на 62 млн євро.

Зокрема, Buzzi Russia співпрацює з міністерством оборони росії та постачає свою продукцію найбільшим  підконтрольним державі підприємствам, таким як «Роснефть», керівництво якої перебуває під санкціями та має тісні зв'язки з президентом рф та «Росатом», який був причетний до погроз усьому світу можливою ядерною трагедією на Запорізькій АЕС.

Також, за наявною інформацією, компанія висловлює велику вдячність своїм мобілізованим співробітникам у російських соціальних мережах. Так, дочірня SLK Cement відправляла постачання російському артилерійському підрозділу, до складу якого входять співробітники Buzzi.

Жоден акціонер так публічно і не засудив участь Buzzi Russia у російській війні та не закликав компанію відмовитися від російського бізнесу.

До списку міжнародних спонсорів війни НАЗК вже включило компанії Procter&Gamble, OpenWay Group, Danieli, TMS Tankers Ltd., Minerva Marine Inc., Thenamaris Ships Management, Delta Tankers Ltd., Dynacom Tankers Management Ltd., Leroy Merlin, ComNav Technology, Mondi Group/Mondi PLC, eKassir, Liberian International Ship & Corporate Registry та Bonduelle. Днями сюди ж додали французьку корпорацію Auchan Holding та німецьку Metro Cash & Carry.

Перелік осіб, на яких необхідно накласти міжнародні санкції, НАЗК надсилає до МЗС та Офісу Генерального прокурора.

Повні списки осіб, які досі не знаходяться під санкціями, але сприяють продовженню війни проти України, розміщуються на порталі «Війна&санкції»: https://sanctions.nazk.gov.ua/.

Як ефективніше виконувати комплаєнс-процедури для бізнесу? З новим рішенням LIGA360:Compliance. Контролюйте дотримання вимог законодавства, здійснюйте due dilligence та AML/KYC перевірки, моніторте репутацію вашої компанії та партнерів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини