Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд держмайна продав Білгород-Дністровський морський порт за 220 млн грн

Реклама

Фонд державного майна, на приватизаційному онлайн-аукціоні 13 березня, продав Білгород-Дністровський морський торговельний порт за 220 млн грн. Торги відбулися в державній системі Prozorro.Продажі. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Під час аукціону вартість порту зросла у 2,3 рази (з 93,8 млн грн стартової ціни). За право його приватизації в торгах змагалися 3 учасника.

Переможцем приватизаційного аукціону стало ТОВ "Укрдонінвест" бізнесмена Віталія Кропачова, передає «Інтерфакс-Україна». В торгах також брали участь ТОВ "Порт Аккерман", що відмовилося від боротьби за ціною вище початкової, та ПрАТ "Мостобуд ЮА", яке також було готове заплатити 220 млн грн, але програло через нижчу початкову пропозицію - 94,725 млн грн проти 122,8 млн грн в "Укрдонінвесту".

У Мінекономіки зазначають, що останніми роками Білгород-Дністровський порт показував суттєві збитки. В 2019-2021 роках збиток коливався в межах 23,5-28,5 млн грн. Негативна тенденція спостерігалася і в 2022 році. За січень-вересень минулого року порт отримав 2,9 млн грн збитку.

Як повідомлялося, раніше, 17 січня Фонд держмайна продав на аукціоні морський порт "Усть-Дунайськ" за 201 млн грн.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини