Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як змінилася купівельна поведінка споживачів

Реклама

Мережа Центрів інформаційної підтримки бізнесу розповідає про нові тенденції в купівельному сегменті.

1. Економія. Насамперед люди почали відмовлятися від дорогих покупок: побутової техніки, квартир, предметів розкоші, подорожей, або відкладають покупку на невизначений термін.

2. Оптимізація витрат. Під час шопінгу в продуктових магазинах покупці почали більш пильно звертати увагу на ціни, вибирати дешевші альтернативи, покупки стали більш усвідомленими.

3. Відстеження акцій. Стосується як товарів тривалого користування та одягу, так і продуктів, особливо дорогих.

4. Раціональні покупки. Вибір товарів став вдумливим - покупці почали аналізувати, чи варто взагалі купувати товар, чи можна обійтися без нього. І якщо від покупки не можна відмовитись, то вивчають різні варіанти, їх характеристики та читають відгуки. Частка імпульсивних покупок суттєво знизилася, тепер під впливом емоцій найчастіше набуваються лише дуже дешеві товари.

5. Як змінилася поведінка покупців в інтернеті. Необхідність вписатися до бюджету змушує користувачів більше часу проводити в мережі, порівнюючи різні варіанти. Причому чим дорожче покупка, тим уважніше ставляться до її вибору, звертаючи увагу і на інші умови. Також люди стали частіше читати відгуки, часто остаточне рішення приймається саме на основі думки інших покупців, а не опису від продавця. Зберігається тренд збільшення частки покупок на маркетплейсах, де великий асортимент дозволяє підібрати відповідний за ціною та якістю товар.

Не крокуй із зав'язаними очима в конкурентному бізнес-середовищі. LIGA360 аналізує медіа, законодавче поле й надійність контрагентів, щоб компанії завжди ухвалювали інформовані рішення. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Тренди ринку праці в Україні - 2023

П'ять трендів у клієнтському досвіді та омніканальних комунікаціях на 2023 рік від Infobip

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини