Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний Суд підтвердив правомірність накладення АМКУ штрафу на «Ощадбанк» за нав'язування послуг по "Картці киянина"

Реклама

Верховний Суд визнав правомірним рішення Антимонопольного комітету про накладення 500 тис грн штрафу на «Ощадбанк» за порушення законодавства про захист економічної конкуренції, а саме зловживання монопольним становищем під час участі у проєкті «Муніципальна картка «Картка киянина». Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Так, 14 березня 2023 року Верховний Суд у складі Касаційного господарського суду залишив без змін рішення судів попередніх інстанцій щодо законності зазначеного рішення Антимонопольного комітету.

Як зазначається, наприкінці 2021 року АМКУ оштрафував АТ «Ощадбанк» за зловживання монопольним становищем.

Під час розгляду справи Комітетом було встановлено, що «Ощадбанк» був одноосібним банком-учасником проєкту та самостійно визначав порядок і умови відкриття й ведення карткових рахунків

Зокрема, у період з червня 2016 року по грудень 2021 року банк висував обов'язковою умовою отримання «Картки киянина» підключення платної послуги СМС-інформування. У цей же період під час реєстрації карток у системі дистанційного банківського обслуговування (Web/Mobile-банкінг (Ощад 24/7) автоматично активувалася платна послуга СМС-інформування, а власники «Карток киянина» змушені були погоджуватися на його умови та зазнавали фінансових витрат.

Комітет визнав такі дії АТ «Ощадбанк» порушенням Закону «Про захист економічної конкуренції» та наклав на відповідача штраф у розмірі 503 552 грн.

На момент винесення рішення АМКУ банк припинив порушення, однак надалі оскаржив його у судах всіх інстанцій, які у підсумку визнали позицію Комітету правомірною.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини