Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні планують розширити сфери застосування інструменту накладення адмінарешту на рахунки платника

Реклама

ДПС оприлюднила проєкт наказу Міністерства фінансів, яким пропонується внести зміни до Порядку застосування адміністративного арешту майна платника податків.

Як зазначається у пояснювальній записці, метою його прийняття є приведення Порядку у відповідність до вимог Закону від 12 січня 2023 року № 2888-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо платіжних послуг».

Норми зазначеного Закону передбачають, зокрема, накладення арешту на цінні папери та/або кошти та інші цінності платника податків, що знаходяться не лише в банку, іншій фінансовій установі, а й у небанківського надавача платіжних послуг та на електронних гаманцях, відкритих в емітента електронних грошей.

Виходячи з цього, проєктом наказу пропонується розширити сфери застосування інструменту накладення адміністративного арешту на рахунки платника, відкриті у банках та фінансових установах, а також на рахунки, відкриті у небанківських надавачів платіжних послуг, та такого засобу платежу, як електронні гаманці платника, відкриті у емітента електронних грошей.

У разі прийняття документа, він набуде чинності з дня його офіційного опублікування, але не раніше дня набрання чинності Законом № 2888.

Усі ризики для бізнесу - як на долоні з рішенням LIGA360. Юридичні, договірні, майнові та медіа ризики контролюються з єдиного цифрового простору. Спробуй корпоративне рішення LIGA360 прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини