Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк скасував реєстрацію міжнародної платіжної системи LEO

Реклама

Національний банк скасував реєстрацію міжнародної платіжної системи LEO та виключив інформацію про цю платіжну систему з Реєстру платіжної інфраструктури. Про це інформує пресслужба регулятора.

Як зазначається, таке рішення ухвалене 20 березня 2023 року у зв'язку із застосуванням персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до ТОВ "ФК ЛЕО", що є оператором цієї платіжної системи.

Відповідно міжнародна платіжна система LEO повинна припинити надання послуг та завершити взаєморозрахунки за здійсненими в системі переказами згідно з правилами платіжної системи та відповідними договорами.

Платіжна система LEO була зареєстрована Національним банком у січні 2017 року як внутрішньодержавна, а у квітні 2019 року вона набула статусу міжнародної платіжної системи.

У зв'язку із скасуванням реєстрації міжнародної платіжної системи LEO Нацбанк також скасовує реєстрацію 21 її учасника, серед яких один банк-резидент (АТ “Скай Банк”), дві небанківські установи-нерезиденти (ТОВ "Феніге" (Польща) та Дзінг Файнерс ЛТД (Великобританія)) та 18 небанківських фінансових установ (ТОВ "ФК “Система", ТОВ "Бізнес Рітейл Груп", ТОВ "ФК "Абекор", ТОВ "ФК Магнат", ТОВ "ФК "Октава Фінанс", ТОВ "ФК “Фенікс", ТОВ "ФК "Фінекспрес", ТОВ "Даймонд Пей", ТОВ "Свіфт Гарант", ТОВ "Пейселл", ТОВ "ФК "Артуа", ТОВ "Фінтеко", ТОВ "ФК "ЕВО", ТОВ "ФК "№ 1", ТОВ "ФК "Сан-Райз Фінанс", ТОВ "ФК "Контрактовий Дім", ТОВ "ФК МБК", ТОВ "ФК "Бі.Мані").

Довідково

Указом Президента від 10 березня 2023 року № 145/2023 було введено в дію Рішення РНБО від 10.03.2023 “Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, згідно з яким до ТОВ “ФК ЛЕО” застосовано персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції).

Відповідно до вимог Положення про реєстрацію платіжних систем, учасників платіжних систем та технологічних операторів платіжних послуг, скасування реєстрації платіжної системи є підставою для скасування всіх учасників такої системи.

Перевірити компанію у санкційних списках та її зв'язки з рф та рб можна з LIGA360. Захистіться від токсичних бізнес-зв'язків прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини