Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як закрити ФОП: алгоритм дій від ДПС

Реклама

Державна податкова служба оприлюднила алгоритм дій фізичної особи-підприємця при закритті підприємницької діяльності. Він передбачає п'ять наступних кроків:

Крок 1. Звернення до державного реєстратора: подати заяву про припинення підприємницької діяльності до державного реєстратора за місцем реєстрації.

Крок 2. В податкову інспекцію подати відповідну звітність: ФОП на загальній системі оподаткування - декларацію про майновий стан і доходи, ФОП-спрощенець - декларацію платника єдиного податку, а також звіт з єдиного внеску та декларацію з ПДВ для платників ПДВ.

Крок 3. Провести остаточні розрахунки з бюджетом: сплатити єдиний податок та ЄСВ за місяць, в якому подано заяву держреєстратору. Якщо не було сплачено податки і збори в попередніх періодах, їх теж необхідно сплатити.

Крок 4. Закрити поточні рахунки у банку. Для того, щоб закрити рахунок ФОП подає у банк відповідну заяву у довільній формі.

Крок 5. Зняття з обліку в контролюючих органах. Відповідно до чинного законодавства контролюючі органи проводять перевірки платників щодо правильності нарахування податків і зборів. У разі подання необхідної звітності і відсутності заборгованості з податків, фізична особа знімається з обліку в органах ДПС.

Як підприємцю самостійно орієнтуватися в законодавстві? Усі роз'яснення доступні в системі LIGA360:Підприємець. А ще система миттєво направлятиме сповіщення про зміни законодавства. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини