Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Гетманцев пропонує дозволити не оподатковувати до 10% прибутку у разі спрямування їх на благодійність

Реклама

Голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев зареєстрував у Парламенті законопроєкт № 9177 про внесення змін до Податкового кодексу щодо стимулювання надання благодійної допомоги на користь неприбуткових організацій.

Законопроектом пропонується на період воєнного стану надати можливість платникам податку на прибуток підприємств не збільшувати фінансовий результат до оподаткування у разі надання коштів або товарів, робіт, послуг неприбутковим організаціям, внесеним до Реєстру неприбуткових установ та організацій, у розмірі, що не перевищує 10% оподатковуваного прибутку попереднього звітного року.

«На сьогоднішній день можливість участі у благодійній діяльності для платників податку на прибуток обмежена розміром 4% оподатковуваного прибутку попереднього звітного року, адже у разі перевищення вказаного обмеження платник повинен збільшувати свій фінансовий результат до оподаткування відповідно до вимог пункту 140.5.9 ПКУ.
Саме тому, ініціював законопроект N 9177 щодо збільшення до 10% розміру оподатковуваного прибутку попереднього звітного року для незастосування вище згаданої вимоги про збільшення фінрезультату», - написав Гетманцев у своєму Telegram-каналі.

На думку голови комітету ВР, прийняття даного законопроекту стимулюватиме надання благодійної допомоги на користь неприбуткових організацій на період воєнного стану.

LIGA360 - на підтримку українського бізнесу. Тільки зараз замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 7000 грн/міс. на пів року. Отримайте доступ до високоякісної бізнес-інформації та зручних інструментів для роботи. Деталі акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини