Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено Порядок перевірки цивільної правоздатності та дієздатності юрособи чи ФОП під час надання електронних довірчих послуг

Реклама

Уряд на засіданні 4 квітня затвердив Порядок проведення перевірки цивільної правоздатності та дієздатності юридичної особи чи фізичної особи - підприємця під час надання електронних довірчих послуг, який визначає механізм проведення перевірки ідентифікаційних даних юрособи чи ФОП кваліфікованими надавачами електронних довірчих послуг під час формування кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів.

Документом визначено, що для ідентифікації юрособи чи ФОПа надавач проводить перевірку ідентифікаційних даних, необхідних для формування кваліфікованого сертифіката електронного підпису чи печатки юрособі чи ФОПу та підтвердження належності юрособи чи ФОПа, що звернулася за отриманням послуги з формування кваліфікованого сертифіката відкритого ключа, ідентифікаційних даних юрособи чи ФОПа, отриманих надавачем або його відокремленим пунктом реєстрації.

Зазначені ідентифікаційні дані надаються одним з таких способів:

  • за особистої присутності або віддалено з використанням засобу електронної ідентифікації, що має високий або середній рівень довіри;

  • за ідентифікаційними даними особи, що містяться у кваліфікованому сертифікаті електронного підпису чи печатки, раніше сформованого та виданого відповідно до закону, за умови чинності такого сертифіката;

  • з використанням інших способів ідентифікації, визначених законом.

Надавач встановлює належність ідентифікаційних даних юрособі або уповноваженому представнику юрсоби чи ФОП одним з таких способів:

  • за документом, що визначає повноваження уповноваженого представника юрособи чи ФОП;

  • з використанням інформації, що міститься в ЄДР;

  • за інформацією з торговельного, банківського, судового реєстрів, які ведуться країною резидентства іноземної юрособи, перелік яких публікує на своєму офіційному веб-сайті центральний засвідчувальний орган, або за документом, виданим відповідно до законодавства іноземної держави, легалізованим (консульська легалізація чи проставлення апостиля) в установленому законодавством порядку, якщо інше не встановлено міжнародними договорами.

Дія цього Порядку не поширюється на надання кваліфікованих електронних довірчих послуг у банківській системі та під час здійснення переказу коштів, а також осіб, що провадять діяльність на ринках фінансових послуг, державне регулювання та нагляд за діяльністю яких здійснює Нацбанк, операторів та/або учасників платіжних систем, технологічних операторів платіжних послуг.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

LIGA360 - твоя бізнес підтримка. Тільки зараз скористайтеся акційною пропозицією. Замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 7000 грн/міс. на пів року. На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів, HR. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини