Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

БЕБ за три місяці виявило 103 підприємства, що підозрюються у незаконному відшкодуванні ПДВ на 374 млн грн

Реклама

Аналітиками Бюро економічної безпеки за три місяці встановлено 103 підприємства з потенційним ризиком незаконного відшкодування податку на додану вартість на 374 млн грн. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Йдеться про ймовірні маніпуляції підприємств з відображенням залишків імпортних товарів та реального походження експортних товарів, робіт чи послуг у податкових деклараціях для відшкодування ПДВ.

З метою недопущення розтрати державних коштів БЕБ скерувало до Державної податкової служби рекомендаційні листи про виявлені ризики. Для збереження бюджетних коштів податківці проводять документальні позапланові перевірки цих суб'єктів господарської діяльності та перевіряють подані декларації.

У результаті вже 8 підприємств самостійно відмовилися від відшкодування ПДВ на суму в 12 млн грн.

Довідково:

Відповідно до Закону «Про Бюро економічної безпеки України» одним із основних завдань БЕБ є упередження ризиків економічній безпеці, зокрема, незаконного відшкодування ПДВ.

Як фінансовому директору знаходити ефективні рішення? Актуальна база аналітики й законодавства є у LIGA360. Отримай повноту інформації, щоб: передбачати фінансові ризики, контролювати подання звітності, здійснювати податкове планування. Замов презентацію LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини