Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЄС запропонував фінансову допомогу п’яти країнам сусідам України в обмін на скасування заборони імпорту українських сільськогосподарських товарів

Реклама

Продовжуються переговори щодо розблокування імпорту української аграрної продукції до ЄС між Україною, Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією, Болгарію.

Мінекономіки повідомило, що Єврокомісія запропонувала пакет фінансової допомоги п'яти країнам сусідам України в обмін на скасування обмежувальних заходів щодо українських сільськогосподарських товарів. Про це розповів Віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс після зустрічі  з представниками України та п'яти країн-членів ЄС.

“Запропонований Комісією пакет ці країни отримають за умови скасування державами-членами своїх односторонніх заходів”, - повідомив Валдіс Домбровскіс.

За його словами, Єврокомісія розуміє важливість швидкого застосування спільного підходу ЄС, а не односторонніх рішень, які можуть призвести до виникнення нових численних заборон, які поставлять під загрозу внутрішній європейський ринок.

«Комісія взяла до відома думки учасників. Ми домовилися продовжити політичні консультації найближчими днями щоб знайти швидке вирішення цієї проблеми», - резюмував Валдіс Домбровскіс.

Нагадаємо, що заборона на транзит українського збіжжя територією Польщі та інших країн була запроваджена минулого тижня. Згодом Польща зобов'язалася розблокувати транзит української продукції територією сусідньої країни.

Аграрний бізнес щодня стикається з ризиками. LIGA360 допоможе захиститися від рейдерських атак, перевірити дані партнерів, слідкувати за змінами законів й перебігом земельної реформи. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини