Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Польща, Угорщина та Словаччина запроваджують заборону на ввезення окремої агропродукції з України

Реклама

З 16 квітня до 30 червня 2023 року Польща заборонила переміщення через кордон на виїзд з України с/г продукції, зокрема усіх зернових культур, в т.ч. жита, пшениці, кукурудзи, а також овочів, фруктів, насіння, меду, хмелю, льону, коноплі, олії, м'яса, молочної продукції, яєць, вина, алкогольних виробів рослинного походження тощо. Про це повідомила Львівська митниця.

Дозволено перевозити через українсько-польський кордон з України лише банани, рис, оливки, саджанці дерев та квіти.

Міністерство сільського господарства Словаччини також повідомило про запровадження суворої заборони на переробку та введення в обіг уже складованого українського зерна та борошна з нього. У контрольованому зразку підтверджено наявність пестициду, який не дозволений в ЄС та має негативний вплив на здоров'я людини. Також Міністерство не рекомендує імпортувати українське зерно та продукти з нього.  

Як і Словаччина та Польща, Угорщина також забороняє ввезення зерна з України, про це повідомили в угорському уряді. У неділю Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський провів онлайн зустріч з міністром сільського господарства Угорщини Іштваном Надем. Микола Сольський підкреслив необхідність продовження переговорів для досягнення домовленостей з приводу експорту української сільськогосподарської продукції та неприйнятність односторонніх рішень. Зі свого боку міністр сільського господарства Угорщини запевнив, що транзит для української агропродукції зберігатиметься і надалі. Сторони домовились провести консультації і найближчим часом зустрітися повторно. 

Крім того, Мінагрополітики раніше заявило, що виступає за відкриту, конструктивну і взаємовигідну співпрацю з польськими колегами.

Нагадаємо,  тиждень тому було погоджено, що 4 культури (пшениця, кукурудза, насіння соняшника та ріпаку) до 1 липня 2023 року йтимуть через Польщу лише транзитом. 

Бізнес не встигає за сучасним ритмом? Автоматизуйте роботу з LIGA360. Моніторте зміни воєнного стану, правові новації, свіжі судові кейси та діяльність ваших контрагентів. Замовте презентацію LIGA360 для своєї компанії прямо сьогодні.

Запропонуйте своїй команді універсальний і зручний інструмент для роботи - рішення LIGA360. Придбайте його для 10 користувачів за ціною 3! На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів та HR. Деталі акції. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини