Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Велику приватизацію планують розблокувати у травні

Реклама

Приватизація великих державних підприємств може бути розблокована у травні цього року, якщо Парламент ухвалить відповідні зміни до законодавства. Про це повідомив голова Фонду держмайна Рустем Умєров в інтерв'ю агентству Bloomberg.

За словами Умерова, якщо законодавці ухвалять зміни на сесії, що запланована на початок травня, державний бюджет може поповнитись від великої приватизації на понад 400 мільйонів доларів. Ще 190 мільйонів доларів можуть надійти від оренди сільськогосподарських земель.

«Якщо ми не продамо їх (великі підприємства - ред.) цього року, то наступного року їхньою єдиною цінністю буде нерухомість, а ще через рік - лише земля, на якій вони стоять", - сказав очільник ФДМУ.

Він зазначив, що за умови схвалення Верховною Радою необхідних змін до законодавства, приватизація перших підприємств (Одеського припортового заводу, Об'єднаної гірничо-хімічної компанії, Запорізького титано-магнієвого комбінату і Центренерго) розпочнеться не пізніше третього кварталу цього року. У разі неприйняття парламентом відповідних змін альтернативою буде перехід до створення спільних підприємств з іншими державними компаніями, щоб зменшити навантаження на державні фінанси.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини