Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні з'явиться реєстр об’єктів критичної інфраструктури

Реклама

Кабмін на засіданні 28 квітня 2023 року затвердив Порядок ведення Реєстру об'єктів критичної інфраструктури, включення об'єктів до Реєстру об'єктів критичної інфраструктури (ОКІ), доступу та надання інформації з нього. Про це повідомляє Урядовий портал.

Держателем та адміністратором Реєстру буде Держспецзв'язку. Він здійснює облік, узагальнення, систематизацію, аналіз та надання інформації з Реєстру, а також відповідає за внесення (та виключення) інформації про ОКІ в Реєстр.

Реєстр дозволить узгодити дії суб'єктів національної системи захисту критичної інфраструктури, запровадити обмін інформацією між суб'єктами захисту, створити єдину базу даних щодо загроз і вразливостей, здійснити оцінку стану захищеності ОКІ, забезпечити паспортизацію та захист об'єктів. 

«Затвердження порядку створення Реєстру об'єктів критичної інфраструктури - важливий крок на шляху захисту наших ОКІ, проте це - тільки один із перших кроків. Тепер всі органи, відповідальні за захист критичної інфраструктури, мають долучитись до роботи з наповнення цього реєстру», - зазначив Голова Держспецзв'язку Юрій Щиголь. 

Відповідальними за надання інформації до Реєстру є секторальні органи у сфері захисту критичної інфраструктури. Вони ідентифікують ОКІ, разом із оператором критичної інфраструктури здійснюють категоризацію ОКІ відповідно до вимог, викладених у постанові Кабміну № 1109 «Деякі питання об'єктів критичної інфраструктури», за результатами чого складають секторальні переліки ОКІ та подають інформацію в Держспецзв'язку для її внесення в Реєстр. 

Нагадаємо, Україна починає будувати систему захисту критичної інфраструктури відповідно до вимог європейського законодавства.

Брак інформації є ризикованим для бізнесу. Щоб уникнути цього, скористайтеся Business Help від LIGA360. Надайте вашим співробітникам - керівникам, юристам, бухгалтерам, HR - усю потрібну інформацію для ухвалення рішень. Тільки зараз на акційних умовах. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини