Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАЗК внесло китайський Great Wall Motor до переліку міжнародних спонсорів війни

Реклама

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло велику китайську приватну автомобілебудівну компанію до переліку міжнародних спонсорів війни. 

Причиною стало небажання компанії виходити з російського ринку та плани з подальшого розширення бізнесу у державі-терорисці.

Great Wall Motor є восьмим за величиною виробником автомобілів у Китаї. Власником є китайський мільярдер Вей Цзяньцзюнь (Wei Jianjun), якому належать 55,78% акцій Great Wall Motor. Компанія виробляє та продає автомобілі під власними брендами, такими як GWM, Haval, WEY, TANK, POER, ORA. 

Great Wall Motor заявляє, що не має найближчих планів виходу з росії та розглядає довгострокову перспективу своїх інвестицій у цей ринок в розмірі понад 3 мільярди юанів (472 млн дол. США), про це заявив секретар правління Great Wall Сюй Хуей. 

На російському заводі HAVAL випускаються інтелектуальні кросовери HAVAL F7 та HAVAL F7x, HAVAL JOLION та рамний позашляховик HAVAL H9.

Також у 2022 році компанія Great Wall Motor презентувала на російський ринок новий бренд Tank та планує привезти пікап Poer KingKong, а у 2023 року на ринок росії вийдуть позашляховики моделі T300 та Т500.

За результатами 2022 року концерн Great Wall Motor демонструє рекордні показники виручки та зарубіжних продажів, а також значне зростання прибутку. Це все стало можливим у тому числі завдяки російському ринку, з якого повиходило багато конкурентів компанії.

Крім того, у 2023 році Great Wall Motor має намір збільшити продаж своєї продукції на 50,9%  - до 1,6 млн. одиниць, ну а плани 50-відсоткового нарощування випуску та реалізації готової продукції повинні пропорційно «відгукнутися» і в росії.

Таким чином, Great Wall Motor продовжує сплачувати значні податки до бюджету країни-агресорки, активно підтримувати її економіку і, відповідно, спонсорувати війну проти України. Жодних спроб засудити вторгнення росії в Україну від керівництва компанії не було.

Внесення до переліку міжнародних спонсорів війни є потужним репутаційним інструментом. Усі включені до переліку компанії вносяться до бази даних World-Check, що здійснює облік осіб і організацій із підвищеним ризиком та використовується в усьому світі для виявлення та управління фінансовими, регуляторними та репутаційними ризиками. Взаємодія із базою World-Check допомагає захищати міжнародний фінансовий сектор від спонсорів російської війни, співпраця з якими є небезпечною для соціально відповідального бізнесу.

Нагадаємо, НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни компанії Procter&Gamble, OpenWay Group, Danieli, TMS Tankers Ltd., Minerva Marine Inc., Thenamaris Ships Management, Delta Tankers Ltd., Dynacom Tankers Management Ltd., Leroy Merlin, ComNav Technology, Mondi Group/Mondi PLC, eKassir, Liberian International Ship & Corporate Registry, Bonduelle, Auchan HoldingMetro Cash & CarryBuzzi UnicemYves Rocher та Raiffeisen Bank International,  China State Construction Engineering CorporationXiaomi, OTP Bank тощо.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини