Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Світові тренди харчової індустрії - 2023

Реклама

Мережа Центрів інформаційної підтримки бізнесу розповідає про закордонні тренди харчової індустрії, які будуть цікаві українському ринку.

1. Зростає інтерес до функціональних продуктів харчування та напоїв, таких як адаптогени, суперфуди та пробіотики, які забезпечують функціональні переваги (підвищення енергії та імунітету).

2. Щорічно підвищується інтерес до їди рослинного походження з міркувань корисності для власного здоров'я. Рослинні дієти стають популярнішими, а альтернативні молочні продукти та м'ясо викликають все більший інтерес .

3. Цукрозамінники стануть більш популярними. Особливо аллюлоза, яка має меншу кількість побічних ефектів.

4. Веганізовані закуски: технологія дегідрації дає змогу перетворювати овочі та фрукти на веганські версії традиційних закусок із тваринної сировини (в'ялене м'ясо, інші снеки). Все більшим попитом користуються дегідровані снеки, такі як морквяне м'ясо і грибні чипси.

5. Рослинні продукти наступного покоління спровокують створення продуктів без м'яса. Продукти, що виготовлені з інгредієнтів грибного походження та міцелію, стануть поживними замінниками тваринного білка.

6. Біотехнологічний прогрес замінить традиційне сільське господарство та виробництво харчів. Біотехнологія створить нову нішу продуктів, які змінять глобальну споживчу культуру, щоб вона краще відповідала здоров'ю планети.

7. Попит на морепродукти задовольнятимуть вироби рослинного походження: доступність морепродуктів падає через надмірний вилов, зміну клімату та руйнування середовища проживання. Аби задовольнити попит на морепродукти та не завдавати надмірної шкоди океану, будуть вводитися рослинні замінники.

8. Поступова відмова від продовольчої системи тваринництва, що є однією з найбільш забруднювальних і руйнівних галузей у світі.

9. Індустрія штучного м'яса досягне нових висот і співпрацюватиме з громадським харчуванням. Сінгапур і, можливо, Ізраїль матимуть нову нормативну базу для культивації м'яса. Це активізує галузь та прискорить проведення досліджень та отримання патентів. А співпраця із закладами громадського харчування надасть можливість вивести на ринок рослинні продукти й познайомити людей з м'ясом з пробірки.

Не крокуй із зав'язаними очима в конкурентному бізнес-середовищі. LIGA360 аналізує медіа, законодавче поле й надійність контрагентів, щоб компанії завжди ухвалювали інформовані рішення. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Аграрні тренди-2023

Як змінилася купівельна поведінка споживачів

Тренди ринку праці в Україні - 2023

П'ять трендів у клієнтському досвіді та омніканальних комунікаціях на 2023 рік від Infobip

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини