Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний Суд підтвердив правомірність накладення штрафу АМКУ у 27,5 млн грн на ПрАТ «Юнікон» за змову на торгах

Реклама

Верховний Суд підтвердив правомірність накладення штрафу Антимонопольним комітетом у розмірі 27,5 млн грн на ПрАТ «Юнікон» за змову на торгах від "Укрзалізниці". Про це повідомляє пресслужба Комітету.

Зазначається, що Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду постановою від 11 травня 2023 року відмовив у задоволенні касаційної скарги ПрАТ «Юнікон» про визнання частково недійсним та скасування рішення АМКУ від 19.12.2019 № 831-р, яким підприємство оштрафовано за змову на чотирьох закупівлях запасних частин до пасажирських вагонів, що оголошувалися «Укрзалізницею».

Як встановив Комітет, «Науково-виробниче підприємство «Ріст» та ПрАТ «Юнікон» узгоджували свою поведінку під час участі у торгах з метою усунення змагання між собою. Зокрема, відповідачі підготували та надали ідентичні документи з однаковими властивостями файлів у пропозиціях конкурсних торгів. Крім цього, АМКУ виявив наявність господарських відносин між обома компаніями. При цьому змагальність під час торгів та конфіденційність, як важлива складова цього процесу, є невід'ємною умовою проведення закупівель.

Зважаючи на ці та низку інших доказів, АМКУ визнав, що відповідачі вчинили порушення, передбачене пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів чотирьох торгів. За це, зокрема, ПрАТ «Юнікон» було оштрафовано на загальну суму 27 536 409 грн.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Business help від LIGA360. Забезпечте свою команду комфортними умовами роботи та доступом до потрібної інформації на пів року, за фіксованою ціною 7000 грн/міс. Замовте прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини