Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні запроваджено процедуру технічної інвентаризації нерухомого майна

Реклама

В Україні запроваджено процедуру проведення технічної інвентаризації нерухомого майна. Відповідну постанову було ухвалено на засіданні Уряду 12 травня.

Як зазначається у повідомленні пресслужби Мінвідновлення, документом вводяться чіткі правила формування технічних паспортів та інших документів щодо нерухомості.

"Постанова Уряду мінімізує корупційні схеми в будівельній сфері та завадить ділкам нагрівати руки на важливих для пересічних українців документах», - наголосила заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Наталія Козловська.

Документообіг здійснюватиметься в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва, а тому буде прозорим та унеможливить стороннє втручання.

У Міністерстві підкреслили, що цифровізація процесів, які стосуються будівництва, особлива важлива зараз, коли держава розпочала прийом документів для відбудови житла в рамках державних програм. Зокрема, для участі в програмі єВідновлення.

Крім того, чітка процедура технічної інвентаризації спростить комунікацію між фізичними, юридичними особами та органами державної і місцевої влади.

Контролюй ризики щодо майна компанії. Постав на контроль об'єкт нерухомості в SMS-Маяк - отримуй сповіщення щодо будь-яких незаконних дій. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини