Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦПФР оновила Положення про здійснення фінмоніторингу

Реклама

НКЦПФР рішенням від 06.04.2023 № 388 внесла зміни до Положення про здійснення фінансового моніторингу суб'єктами первинного фінансового моніторингу, державне регулювання та нагляд за діяльністю яких здійснює Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку. Це рішення набирає чинності з 1 січня 2024 року.

Зокрема, розділ щодо особливостей здійснення належної перевірки клієнтів доповнили нормами, згідно з якими:

  • у разі відкриття та обслуговування рахунку учасника товариства в обліковій системі часток товариств з обмеженою відповідальністю та товариств з додатковою відповідальністю, що ведеться Центральним депозитарієм цінних паперів, через уповноважену депозитарну установу, яка ініціює відкриття рахунків учасників товариств в обліковій системі часток та здійснення операцій щодо відповідних рахунків учасників товариств, в порядку, встановленому Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку, належну перевірку та моніторинг фінансових операцій здійснює відповідна уповноважена депозитарна установа.

  • у разі відкриття та обслуговування рахунку учасника товариства в обліковій системі часток товариств з обмеженою відповідальністю та товариств з додатковою відповідальністю безпосередньо Центральним депозитарієм цінних паперів в порядку, встановленому Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку, належну перевірку та моніторинг фінансових операцій здійснює Центральний депозитарій цінних паперів.

Брак інформації є ризикованим для бізнесу. Щоб уникнути цього, скористайтеся Business Help від LIGA360. Надайте вашим співробітникам - керівникам, юристам, бухгалтерам, HR - усю потрібну інформацію для ухвалення рішень. Тільки зараз на акційних умовах. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини