Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінагрополітики закликає банки реструктуризувати борги аграріїв та не нараховувати штрафні санкції

Реклама

Мінагрополітики разом з Нацбанком, банками та аграрними асоціаціями продовжують напрацювання шляхів вирішення питання реструктуризації кредитної заборгованості аграріям на окупованих і деокупованих територіях. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

За словами першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького, фермери, чиї поля тимчасово окуповані, заміновані або знаходяться в зоні бойових дій, не мають доходів, щоб сплачувати наявні кредити, тому їм потрібна допомога, зокрема щодо відстрочення виплат по кредитних заборгованостях.

Він звернувся до представників банківського сектору розглядати кожен випадок індивідуально, відповідно до конкретних обставин та висловився за необхідність унормування процесу реструктуризації боргів для постраждалих аграріїв.

«Ми закликаємо представників банків підтримати аграріїв у складний період і розглянути можливість реструктуризації боргів, не застосовувати нарахування штрафних санкцій та стягнення кредитів з отримувачів чи поручителів», - зазначив Висоцький.

У НБУ відзначили, що розробляють рекомендації для банківського сектору щодо лояльних умов реструктуризації кредитної заборгованості. Банки підтвердили готовність допомогти українським агровиробникам і розглянути кожен випадок індивідуально.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

LIGA360 - на підтримку українського бізнесу. Тільки зараз замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 7000 грн/міс. на пів року. Отримайте доступ до високоякісної бізнес-інформації та зручних інструментів для роботи. Деталі акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини