Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За рік підприємці отримали 3 млрд грн грантів на розвиток бізнесу за програмою "єРобота"

Реклама

За майже рік дії урядової програми єРобота 4600 українських підприємців отримали від держави гранти для започаткування та розвитку бізнесу на 3 млрд грн. Про це повідомила заступниця Міністра економіки Тетяна Бережна, інформує пресслужба Мінекономіки.

«З них по програмі «Власна справа», за якою можна отримати мікрогрант до 250 тис грн на старт або розширення бізнесу, вже видано 4189 мікрогрантів на 1 млрд грн. Ми очікуємо, що українці, які отримали ці мікрогранти, створять 11 тисяч робочих місць», - зазначила заступниця Міністра.

Вона нагадала, що програма "Власна справа" діє з липня минулого року і за цей час Мінекономіки, як адміністратор програми, кілька разів вносив зміни до неї, реагуючи на потреби підприємців.

Зокрема, нещодавно внесено зміни, що передбачають розширення напрямів використання мікрогранту. Відтепер підприємці зможуть придбати за ці кошти транспортні засоби, потрібні для здійснення підприємницької діяльності.

Також було збільшено з 15 до 20 робочих днів термін, впродовж якого особа, що виграла грант, має зареєструватися як ФОП, якщо вона не є підприємцем, та укласти угоду на отримання мікрогранту і відкрити банківський рахунок для зарахування коштів.

Тетяна Бережна підкреслила, що ключовою метою грантових програм є створення робочих місць. Зокрема, отримувач мікрогранту має створити 1-2 робочих місця залежно від суми гранту та працевлаштувати на них людей.

Тому Мінекономіки зобов'язало Держслужбу зайнятості пропонувати підприємцю на ці робочі місця кандидатів з числа офіційно зареєстрованих безробітних.

«Якщо ж особа, яка виграла грант, впродовж 6 місяців з моменту перерахування коштів не працевлаштувала людей на створені робочі місця, вона зобов'язана повернути грант державі. Це невиконання ключової умови надання мікрогранту, тому кошти мають бути повернуті», - резюмувала чиновниця.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

LIGA360 - на підтримку українського бізнесу. Тільки зараз замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 10000 грн/міс. на пів року. Отримайте доступ до високоякісної бізнес-інформації та зручних інструментів для роботи. Деталі акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини