Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінцифри запускає пілотний проєкт з модернізації інтернет-мереж в Україні

Реклама

Мінцифри за підтримки Nokia запускає пілотний проєкт з модернізації інтернет-мереж в Україні. Про це інформує пресслужба міністерства.

У межах цього проєкту планується оновити телеком-обладнання і забезпечити перехід на енергонезалежні інтернет-мережі, які більш захищені та стійкі до обстрілів і знеструмлень.

«Це дозволить українцям бути на зв'язку навіть за критичних умов, а провайдерам не наражати працівників на небезпеку», - зазначається у повідомленні.

В Мінцифри нагадали, що 20% території України були під окупацією та потребують повного відновлення зруйнованої цифрової інфраструктури.

На першому етапі проєкту буде проведена оцінка та аналіз руйнувань. Потім - проєктування модернізованих мереж, будівництво та оновлення обладнання.

Для запуску пілотного проєкту розглядається 6 населених пунктів у Херсонській, Харківській, Київській, Сумській та Чернігівській областях. Першою областю, у якій планується розгорнути проєкт, стане Херсонська.

Після пілотного запуску в кількох населених пунктах планується масштабувати ініціативу, щоб український зв'язок був більш стійким та енергонезалежним.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Business help від LIGA360. Забезпечте свою команду комфортними умовами роботи та доступом до потрібної інформації на пів року, за фіксованою ціною 10000 грн/міс. Замовте прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини