Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

ЄС поступово скасовує обмеження на імпорт української агропродукції до п'яти країн

Реклама

Європейський союз поступово скасовує до 15 вересня цього року виняткові та тимчасові превентивні заходи, які застосовано 2 травня щодо імпорту пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику з України відповідно до виняткових гарантій Регламенту про автономні торговельні заходи. Про це повідомляє пресслужба Європейської комісії.

Як зазначається, обсяг цих заходів додатково скорочується з 17 до 6 тарифних позицій для чотирьох вказаних продуктів.

«Ці тимчасові та цілеспрямовані заходи були вжиті через вузькі місця у логістиці цих продуктів у Болгарії, Угорщині, Польщі, Румунії та Словаччині, а також за умови, що держави-члени не зберігають ніяких обмежувальних заходів. Поетапна відмова дозволить внести значні покращення до шляхів солідарності та вирішити проблеми, пов'язані з вивезенням українського зерна з країни для врожаю цього року», - йдеться у повідомленні.

У Єврокомісії наголошують, що у випадку, коли транзиту українських товарів перешкоджають невиправдано обтяжливі вимоги в одній або кількох із п'яти держав-членів, Комісія переглядатиме, чи зберігаються суттєві умови для запровадження цих превентивних заходів.

Корпоративне рішення LIGA360 - надійний помічник для аграрного бізнесу. Законодавство та аналітика про земельні відносини під час війни, перевірка партнерів, моніторинг статусу земельної ділянки. Докладніше.

Business help від LIGA360. Забезпечте свою команду комфортними умовами роботи та доступом до потрібної інформації на пів року, за фіксованою ціною 10000 грн/міс. Замовте прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини