Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 липня Укрпошта повністю відмовиться від бандеролей Новини компаній

Реклама

25 травня 2023 року набув чинності новий Закон "Про поштовий зв'язок", який національне законодавство приводить у відповідність до законодавства ЄС у сфері надання послуг поштового зв'язку.

«Однією зі змін, яка випливає із нового Закону "Про поштовий зв'язок" та націлена на спрощення продуктової лінійки послуг поштового зв'язку - (є - ред.) скасування бандеролей. Відтак 1 липня 2023 Укрпошта більше не прийматиме та не доставлятиме бандеролі», - зазначається у повідомленні пресслужби Урпошти.

У компанії наголошують, що відміна бандеролей з 1 липня не позначиться на гаманцях клієнтів: доставка по Україні бандеролі вагою до 0,25 кг коштує стільки ж, скільки і доставка листа аналогічної маси, тобто 18 грн для непріоритетного та 22,5 грн для пріоритетного відправлення. Вартість листа та бандеролі вагою до 1 кг коштує 36 грн та 45 грн, а вагою до 2 кг - 48 та 60 грн відповідно.

Укрпошта звертається до клієнтів та закликає усіх, хто спеціально придбав марки для відправки бандеролей по Україні чи за кордон, використати їх до 1 липня.
Альтернативою бандеролям стануть листи, дрібні пакети та посилки.

"Зручність використання інших видів відправлень порівняно з бандеролями клієнти відчують вже при реєстрації першого відправлення: реєстрація посилки, листа чи дрібного пакета займає менше часу, оскільки не потрібно наклеювати марки для оплати. Крім того, їх, на відміну від бандеролей, можна оформити у будь-який зручний час в "Особистому кабінеті", ще більше скоротивши час на перебування у відділенні", - наголошують в Укрпошті.

Відміна бандеролей буде стосуватися і міжнародної доставки.

Читайте також: Швидше та зручніше: Укрпошта впроваджує онлайн-замовлення стандартних марок для корпоративних клієнтів;

Укрпошта спрощує послугу згрупованих відправлень

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини