Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

На Волині будують два "сухі порти" для експорту агропродукції

Реклама

На Волині розбудовують інфраструктуру під два "сухі порти", які слугуватимуть для вивезення українських сільськогосподарських культур на закордонний ринок. Про це розповів начальник обласного управління агропромислового розвитку Юрій Юрченко, передає Суспільне.

"На сьогодні у нас в одному місці продовжуються роботи будівельні, в другому - реконструкційні по елеваторах, які знаходяться поблизу залізничних колій. Це дасть змогу після введення їх експлуатацію експортувати зерно не тільки морем, а й залізницею", - зазначив чиновник.

Через блокування морських портів відправлення агропродукції відбуватиметься залізничним сполученням. За словами Юрченка, якщо ці два порти запрацюють на повну, то Волинь може експортувати понад 3 мільйони тонн культур на рік. Йдеться про експорт зернових і технічних культур. Прив'язки до будь-якої культури немає.

Він повідомив, що до повномасштабної війни через територію Волині експортувалося орієнтовно 110 тисяч тонн зернових і технічних культур. У 2022 році регіональний показник зріс до 1,5 мільйона тонн агропродукції.

"На сьогодні здійснюються прямі поставки на порти зернової групи. Також йдуть і технічні культури, які не залишаються на території Євросоюзу, а прямують далі", - додав начальник обласного управління АПР.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

LIGA360 - на підтримку українського бізнесу. Тільки зараз замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 10000 грн/міс. на пів року. Отримайте доступ до високоякісної бізнес-інформації та зручних інструментів для роботи. Деталі акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини