Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запрацював е-сервіс, що дозволяє подавати документи для державної реєстрації прав на майбутні об'єкти нерухомості

Реклама

В Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва (ЄДЕССБ) розпочав роботу сервіс, який дозволяє подавати документи для державної реєстрації речових прав на майбутні об'єкти нерухомості (квартири, гаражні бокси, інші житлові приміщення). Про це повідомляє пресслужба Мінвідновлення.

Йдеться про об'єкти, які знаходяться на етапі будівництва або будуть збудовані в майбутньому.

Реєстрацію відповідних речових прав здійснюватимуть замовники будівництва (забудовники).

«Завдяки цьому рішенню громадяни зможуть ще до здачі об'єкта в експлуатацію зареєструвати свої речові права на житло шляхом безпосередньої купівлі нерухомості у замовника та перереєстрації речових прав», - зазначається у повідомленні.

Іншою перевагою механізму є те, що після реєстрації покупцем речових прав на майбутню квартиру забудовник не може без погодження з власником змінювати технічні характеристики квартири.

У міністерстві підкреслюють, що наявність у замовника речових прав на нерухомість буде чітким доказом, що саме забудовник є власником об'єкту та першим продавцем нерухомості. Це дозволить уникнути проблеми подвійних продажів квартир, коли недобросовісні забудовники продавали одну і ту ж квартиру кільком покупцям.

Нагадуємо, минулого тижня Уряд затвердив порядок розширення механізму гарантування речових прав на майбутню нерухомість. Детальніше про це за посиланням.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини