Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний Суд підтвердив правомірність накладення штрафу АМКУ на ПрАТ «ВФ Україна» за неправдиву інформацію у рекламі

Реклама

Верховний Суд підтвердив правомірність накладення штрафу Антимонопольним комітетом на ПрАТ «ВФ Україна» у розмірі 1,8 млн грн за неправдиву інформацію у рекламі. Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Так, Касаційний господарський суд в складі Верховного суду залишив без задоволення касаційну скаргу ПрАТ «ВФ Україна» на постанову Північного апеляційного господарського суду та рішення Господарського суду міста Києва, якими відмовлено у позові компанії про визнання недійсним та скасування рішення Комітету від 23.12.2021 № 715-р.

У Антимонопольному комітеті нагадали, що зазначеним рішенням у 2021 році було визнано порушенням, передбаченим статтею 15 Закону «Про захист від недобросовісної конкуренції», поширення мобільним оператором у рекламі власних акцій «Лови гроші в смартфон. Купуй акційний смартфон та отримай 100 грн на бонусний рахунок», «Купуй смартфон - отримуй до 1000 грн на 4G Інтернет», «Кешбек до 1000 грн на зв'язок до всіх смартфонів» та «Купуй смартфон - лови знижку до 1000 грн на 4G Інтернет» інформації, що вводить в оману, шляхом повідомлення невизначеному колу осіб неправдивих відомостей про нарахування абонентам знижки/кешбеку у вигляді грошових коштів та неповної і неточної інформації, внаслідок замовчування окремих фактів.

Зокрема, оператор не повідомив інформацію про автоматичні відрахування бонусних коштів на абонентську плату й інші додаткові послуги, згідно з обраним тарифним планом, не попереджалося про обов'язковість підключення до окремо визначених тарифних планів для активації акцій: «Подарунки коханим», «Кешбек на смартфони», «Потужний смартфон від Vodafone» під час проведення яких поширювались твердження:

  • «Купуй смартфон - отримуй до 1000 грн на 4G Інтернет»;

  • «Кешбек до 1000 грн на зв'язок до всіх смартфонів»;

  • «Купуй смартфон - лови знижку до 1000 грн на 4G Інтернет».

Крім того, оператор не попередив про заборону зміни тарифних планів, що могло вплинути на наміри певного кола осіб придбати товари і послуги ПрАТ «ВФ Україна».

Комітет визнав такі дії порушенням законодавства та наклав на відповідача штраф у розмірі 1 760 749,00 грн.

Потрібно знайти судове рішення за НПА чи контекстом? LIGA360 має 35 смарт-фільтрів для пошуку справ. Аналізуй судову практику в один клік.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини