Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Керівники Полтавського ГЗК, який належить підсанкційному олігарху Жеваго, підозрюються у привласненні майже 400 млн грн бюджетних коштів

Реклама

Служба безпеки спільно з ДБР повідомлила про підозру у привласненні майже 400 млн гривень бюджетних коштівдоказів керівникам Полтавського гірничо-збагачувального комбінату, що підконтрольний підсанкційному мільярдеру Костянтину Жеваго. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Викрито 6 посадовців компанії, які створили організоване злочинне угруповання. Вони налагодили схему привласнення бюджетних коштів під час видобутку та продажу корисних копалин на майже 400 млн грн», - зазначається у повідомленні.

Встановлено, що протягом 2019-2022 років фігуранти постачали на афілійовану комерційну структуру оптові партії щебню за штучно заниженою вартістю.

Зловмисники продавали гірську породу, не маючи на це відповідного спецдозволу. Так, 1 тонну сировини збували «своїм компаніям» за 30-50 грн. А потім реалізовували породу вже за ринковою ціною, яка була майже в десять разів більша.

Для реалізації оборудки її організатори вносили недостовірні відомості до звітної та фінансово-господарської документації.

Експертиза підтвердила факти злочинної діяльності та бюджетних збитків.

Під час обшуків за адресами фактичного проживання, в офісах і на виробничих потужностях фігурантів виявлено документи та інші речові докази оборудки.

Директору ГЗК, його довіреній особі, головному бухгалтеру і начальнику відділу збуту компанії, а також екскерівнику і головбуху підконтрольної фірми, а також чинному директору повідомлено про підозру за двома статтями ККУ: ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчинене організованою групою осіб) та ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом).

Знайте своїх контрагентів на 360. Рішення LIGA360 надає максимум інформації для процедур KYC та due dilligence. Ви можете переглянути стан компанії, її борги, наявність у санкційних списках, перевірити зв'язки компанії та її бенефіціарних власників із рф/рб, ознайомитись із судовими справами, медіаактивністю тощо. Замовте функціонал прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини