Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк затвердив стратегію пом’якшення валютних обмежень

Реклама

Правління Національного банку 29 червня 2023 року затвердило Стратегію пом'якшення валютних обмежень, переходу до більшої гнучкості обмінного курсу і повернення до інфляційного таргетування. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Підготовка Стратегії є однією з умов програми розширеного фінансування з Міжнародним валютним фондом, виконання якого було передбачено до кінця червня 2023 року.

Вона також спрямована на виконання положень Основних засад грошово-кредитної політики в період воєнного стану, якими передбачено поступове повернення до інфляційного таргетування.

Стратегія складається з трьох основних напрямів. Це пом'якшення валютних обмежень, перехід до більшої гнучкості курсу та повернення до принципів інфляційного таргетування.

Кожен напрям містить загальний опис послідовності етапів, ключових пріоритетів, принципів та належних передумов реалізації Стратегії.

Кроки з реалізації Стратегії прив'язуватимуться не до конкретних дат, а до формування визначених нею передумов

Під час реалізації відповідної Стратегії Нацбанк враховуватиме результати аналізу ефективності попередніх кроків та потенційного впливу змін, які планується реалізувати за одним напрямом, на зміни за іншими напрямами, а також на інші аспекти макроекономічної політики (зокрема, на фіскальну позицію та боргову стійкість).

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини