Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Меморандум з МВФ доповнено новими структурними маяками

Реклама

До оновленого меморандуму про фінансову та економічну політику в рамках програми розширеного фінансування EFF із Міжнародним валютним фондом (МВФ) внесено чотири нові структурні маяки, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Україна до кінця вересня має ввести в дію статті Бюджетного кодексу про середньострокове бюджетне планування, розробку боргової стратегії та обмеження ризиків за гарантіями, а також розробити концептуальну записку за програмою "5-7-9" щодо орієнтації на малі та середні підприємства шляхом поступового виключення великих компаній, посилення моніторингу та підтримки адекватних гарантій.

Крім того, до кінця жовтня ДПС і Держмитслужба мають підготувати плани дій, що включають короткострокові та середньострокові заходи, які охоплюють ключові сфери реформ, виявлені під час майбутньої діагностики, і які будуть включені до ширшої Національної стратегії доходів.

У зазначений термін також має бути обрано і призначено наглядову раду "Оператора газотранспортної системи України" (ОГТСУ).

Решта 14 структурних маяків залишилися колишніми, за винятком перенесення на місяць - до кінця липня - ухвалення закону (№8401) про повернення до довоєнного податкового режиму.

Ще п'ять структурних маяків були своєчасно виконані, констатується в оновленому меморандумі.

Читайте також: Уряд працюватиме над відновленням довоєнного стану податкового адміністрування: оприлюднено Меморандум з МВФ

Захистіть свій бізнес з LIGA360. Отримайте повноту інформації для ухвалення управлінських рішень, контролюйте зміни в режимі реального часу на дашборді керівника. Замовте тестовий доступ за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини