Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено методику визначення збитків, завданих фермерам внаслідок збройної агресії рф

Реклама

Мінагрополітики наказом від 28.06.2023 № 1328 визначило процедуру оцінки (визначення розміру) шкоди та збитків, завданих особистим селянським господарствам та/або фермерським господарствам, що зареєстровані як фізичні особи - підприємці, що включає шкоду від каліцтва, тілесного ушкодження, загибелі сільськогосподарських тварин, а також збитки, внаслідок знищення чи пошкодження сільськогосподарської техніки та обладнання для агропромислового комплексу через збройну агресію російської федерації, станом на дату оцінки, яка здійснена не раніше ніж 23 лютого 2022 року.

Інформаційною базою для визначення шкоди є відповідні акти комісійних обстежень.

Організаційні заходи щодо визначення втрат та збитків здійснюють виконавчі комітети сільських, селищних, міських рад, а в разі їх відсутності - військові адміністрації на підставі звернень особистих селянських господарств.

Визначення розміру втрат і збиткі здійснюється за рішенням уповноважених органів шляхом комісійного обстеження.

У документі наведено формули розрахунку визначення розміру шкоди. Зокрема, при визначенні збитків завданих техніці та обладнанню враховується індексація вартості техніки та ступінь її знецінення. Під час визначення втрат сільськогосподарських тварин враховується їх кількість, середня ціна однієї голови та коефіцієнт інфляції.

Де підприємцю шукати роз'яснення законодавства та довідкову інформацію? Всі відповіді надасть LIGA360. Дізнавайтеся від експертів про новації воєнного стану та важливі новини для українського бізнесу. Більше переваг за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини