Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада прийняла за основу законопроєкт про відновлення електронного декларування

Реклама

Верховна Рада на засіданні 27 липня 2023 року прийняла за основу законопроєкт № 9534 «Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану».

Цим законопроєктом пропонується відновити дію антикорупційних механізмів, а саме: подання відповідних декларацій та проведення спеціальної перевірки, передбаченої Законом «Про запобігання корупції», та перевірки, передбаченої Законом «Про очищення влади», під час дії воєнного стану, а також спростити порядок подання відповідних декларацій.

Крім цього, законопроєктом № 9534 встановлюються особливості та окремі строки подання декларацій для суб'єктів декларування, які виконують завдання в інтересах національної безпеки і оборони України, беруть безпосередню участь у веденні воєнних (бойових) дій та отримують додаткову винагороду, призначену для військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, поліцейських на період дії воєнного стану, або перебувають на тимчасово окупованих територіях.

Також ним пропонується спростити порядок подання декларацій шляхом надання суб'єктам декларування доступу до відомостей про них та членів їх сімей з інформаційно-комунікаційних і довідкових систем, реєстрів, банків даних та удосконалення порядку і збільшення строку декларування суттєвих змін у майновому стані.

За матеріалами Верховної Ради.

Детальніше про законопроєкт № 9534 читайте за посиланням.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини