Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк відновив планові виїзні перевірки банків та небанківських установ

Реклама

Національний банк України з 29 липня 2023 року поновив здійснення планових виїзних перевірок діяльності банків та небанківських установ у сфері фінансового моніторингу, санкційного законодавства та валютного нагляду, які були зупинені з 15 червня 2022 року. Відповідні зміни передбачені постановою правління НБУ від 27 липня 2023 року № 93.

Водночас, для мінімізації можливих ризиків для життя та здоров'я працівників об'єктів нагляду та Нацбанку у період дії воєнного стану в Україні регулятор продовжить використовувати практику здійснення виїзних перевірок у дистанційному форматі - без безпосереднього перебування працівників НБУ за місцезнаходженням банку/небанківської установи, за наявної можливості надання банками/небанківськими установами віддаленого доступу.

Крім того, на прохання банків та небанківських установ, ураховуючи практику здійснення виїзних перевірок в особливих умовах, Національний банк збільшив строк для ознайомлення з довідкою про виїзну перевірку та надання пояснень і заперечень до неї з 5 до 10 робочих днів.

За матеріалами НБУ.

Бізнес не встигає за сучасним ритмом? Автоматизуйте роботу з LIGA360. Моніторте зміни воєнного стану, правові новації, свіжі судові кейси та діяльність ваших контрагентів. Замовте презентацію LIGA360 для своєї компанії прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини