Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні з'явиться реєстр учасників рейдерських атак на бізнес

Реклама

Ініціативна група маніфесту на захист 42 статті Конституції, опублікованого 28 червня, оголосила про запуск проєкту «Реєстр рейдерів». Про це повідомляє Федерація роботодавців України.

До реєстру будуть вноситись імена працівників прокуратури, поліції, інших правоохоронних органів, судді, нотаріуси, реєстратори та інші уповноважені державою особи, які беруть участь у рейдерських атаках на бізнес. Адмініструвати реєстр буде ГО “Маніфест 42” на чолі з Сергієм Позняком, головою Асоціації підприємців ветеранів АТО.

"До наглядової ради ГО "Маніфест 42" запрошені всі провідні бізнес-асоціації України", - зазначив Сергій Позняк.

За його словами, Реєстр рейдерів - лише один з трьох напрямків активної роботи нового проєкту. Інші два - підготовка законодавчих змін, які перекриють лазівки для рейдерів, а також створення комунікаційних платформ з антикорупційними та іншими органами влади для оперативного реагування на конкретні кейси рейдерських атак.

Реєстр рейдерів зараз знаходиться на стадії наповнення і буде виведений в онлайн вже за кілька тижнів. Його мета - суспільний осуд координаторів та учасників рейдерських атак.

Довідково:

28 червня опубліковано маніфест українського бізнесу на захист 42 статті Конституції, в якому бізнес вимагав зупинити хвилю корупції, рейдерських атак та свавілля чиновників. Його підписали власники 42 українських компаній, а згодом до них приєднались сотні підприємців та підприємств. Детальніше про це ми писали тут.

Наступного дня Президент Володимир Зеленський зустрівся з представниками українського бізнесу і дав доручення заступнику голови ОП Ростиславі Шурмі створити комунікаційну платформу з бізнесом для реагування на проблему рейдерства та інших форм тиску на бізнес.

До підприємства прийшли контролюючі органи? Знайте, як захистити бізнес правовим шляхом з ІТ-платформою LIGA360. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини