Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Італійський банк Intesa Sanpaolo вирішив закрити своє представництво в москві

Реклама

Італійський банк Intesa Sanpaolo вирішив закрити своє представництво в москві, проте не зміг отримати дозвіл на повний вихід з росії через обмеження на продаж активів, передає Reuters.

Маючи штат близько 900 осіб, на початку війни "Інтеза Росія" обслуговувала лише корпоративних клієнтів через 27 відділень.

Речник Intesa сказав, що закриття представництва не вплинуло на місцевий бізнес банку, над скороченням якого Intesa продовжує працювати.

Станом на 30 червня Intesa мала 0,1 мільярда євро за вирахуванням резервів за кредитами російським клієнтам, наданими її місцевим підрозділом, що на 66% менше, ніж у минулому році. Транскордонні кредити склали 0,7 мільярда євро без урахування списань і експортних кредитних гарантій, що становить 77% падіння за рік.

Агентство також зазначає, що на банки єврозони тиснуть на наглядові органи галузі, щоб вони вийшли з росії, і Intesa вивчає варіанти, серед яких може бути продаж власним менеджерам банку.

Закриття представництва набуде чинності протягом кількох місяців.

Читайте також: за півтора року війни повністю з російського ринку вийшли лише 13 іноземних банків - KSE Institute

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини