Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний Суд підтвердив законність накладення АМКУ штрафу на "Тедіс Україна"

Реклама

Верховний Суд постановою від 3 серпня 2023 року відмовив ТОВ «Тедіс Україна» у задоволенні касаційної скарги у справі про оскарження рішення Комітету від 17.03.2021 № 151-р, яким товариство було оштрафовано на 274 млн грн за виконання іншого рішення Комітету не в повному обсязі. Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Також зазначається, що у зв'язку із тим, що ТОВ «Тедіс Україна» після того, як рішення про відмову апеляційною інстанцією у задоволенні позовних вимог набрало законної сили, не сплатило зазначений штраф, до його розміру нараховувалася пеня.

Оскільки станом на 3 серпня 2023 року відповідач не повідомив АМКУ про сплату штрафу, наразі вона складає 274 млн грн.

Нагадуємо, що у грудні 2016 року Комітет визнав ТОВ «Тедіс Україна» винним у зловживанні монопольним становищем на загальнодержавному ринку дистрибуції сигарет з 2013 року по вересень 2015 року та оштрафував на загальну суму понад 431 млн грн.

Цим же рішенням товариство було зобов'язане у двомісячний строк з дати його отримання припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції та усунути причини їх виникнення, а також протягом трьох років щомісячно звітувати про ціни та обсяги реалізації сигарет за встановленою формою.

І якщо штрафи компанія сплатила частинами протягом 2017-2020 років, то додаткові зобов'язання не були виконані в повному обсязі.

За це Комітет в рамках нової справи знову оштрафував товариство, цього разу - на 274,2 млн грн.

Відповідач оскаржив другий штраф до господарського суду, який став на його сторону, однак АМКУ звернувся зі скаргою до апеляційної інстанції, яка підтримала законність рішення Комітету.

Маєш сумніви щодо свого управлінського рішення? Звіряйся з LIGA360:Керівник. Отримай надійне джерело для: перевірки контрагентів, пошуку законодавчих позицій, аналітики та алгоритмів дій для бізнесу. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини