Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначено порядок припинення статусу відходів

Реклама

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яким затвердив порядок та критерії оголошення припинення статусу відходів, а також види відходів, до яких можуть застосовуватися такі норми. Про це повідомляє пресслужба Міндовкілля.

Зокрема, йдеться про те, що може бути перероблено та використано як сировина - брухт чавуну, сталі, алюмінію, міді, склобій.

«Зазначене рішення є складовою у реалізації реформи управління відходами в Україні. Зможемо знизити кількість відходів, які їхатимуть на полігони, та збільшити обсяг їх повторного використання. Наприклад, у ЄС щороку переробляють до 90 мільйонів тонн брухту чорних металів, а рівень збору вторинної сировини складає 88%», - зазначив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

Прийнята постанова також є продовженням роботи із гармонізації українського законодавства з європейським та виконання зобов'язань за Угодою про Асоціацію з ЄС. Адже встановлюючи у себе відповідний порядок, Україна імплементує норми одразу трьох регламентів Комісії та Ради ЄС до 98-ї Директиви - 715/2013, 1179/2012, 333/2011.

Крім того, введення в дію всіх механізмів, дозволить забезпечити ресурсами підприємства та водночас зменшити викиди СО2. Так, наприклад, за даними Інституту переробки відходів брухту США (ISRI), використання брухту чорних металів замість руди при виробництві сталі та заліза скорочує викиди на 60%.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини