Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За пів року БЕБ вилучило з тіньового ринку пального на 1,6 млрд грн

Реклама

З початку 2023 року Бюро економічної безпеки вилучило з тіньового ринку 35 800 тонн бензину, газу, дизельного пального. Загальна вартість вилучених пально-мастильних матеріалів та товарно-матеріальних цінностей становить приблизно 1,6 млрд гривень. Для порівняння за весь 2022 рік було вилучено 331 тонну пального. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Так, співробітники БЕБ зареєстрували 17 кримінальних проваджень щодо незаконного обігу пального. За результатами досудових розслідувань вже повідомлено про підозру 12 особам.

Найбільше пального було вилучено на нафтобазах в Одеській та Черкаській областях. Загалом це понад 16 тис. тонн бензину та дизпалива. Орієнтовна вартість вилучених нафтопродуктів становить майже 800 млн грн.

У Київській області вилучено майже 6 тис. тонн пального вартістю 360 млн грн, яке реалізовувалося на підконтрольній нафтобазі за готівку.

Крім того, співробітники Бюро викрили одного із операторів АЗС, який продавав пальне сумнівного походження без сплати акцизного податку. Така діяльність призвела до ухилення від сплати податків у розмірі 30 млн грн. Вилучено майже 6 тис. тонн пального вартістю понад 260 млн грн.

В одному із кримінальних проваджень детективи Бюро економічної безпеки України повідомили про підозру керівнику столичного підприємства в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Службові особи компанії порушили умови транзиту ПММ магістральним нафтопроводом з території рф до Угорщини.

А компанія, яка надає фінансові гарантії, не сплатила мито при настанні гарантійного випадку. Це завдало державному бюджету збитки у розмірі понад 244 млн грн. Зазначена компанія підконтрольна народному депутату-«утікачу».

Крім зазначеного, БЕБ припинило діяльність підпільних виробництв та нелегальних АЗС на території Львівської, Чернігівської, Одеської, Житомирської, Черкаської, Чернівецької областей, а також у Києві та області.

Дізнавайтеся повну інформацію про контрагентів і фізосіб, з якими плануєте працювати. ІТ-платформа LIGA360 відобразить дані з ЄДР, фінансовий та податковий стан на 6,8 млн компаній та ФОП. А ще тут є дані з державних реєстрів про всіх громадян України. Замовте презентацію LIGA360 та дізнайтеся, як бути впевненими у бізнес-зв'язках.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини