Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 19 серпня Нацбанк оновлює порядок здійснення окремих операцій в іноземній валюті

Реклама

З 19 серпня 2023 року Нацбанк оновлює порядок здійснення окремих операцій в іноземній валюті. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Цим документом, зокрема розширено перелік інформації, яка повинна розміщуватися в касі банку, небанківської фінансової установи та оператора поштового зв'язку (далі - небанківська установа), їх відокремлених підрозділів, пункту обміну валюти в доступному для огляду клієнтами місці:

  • інформацією про юридичну особу - банк або небанківську установу, із зазначенням місцеперебування, номера телефону або номера телефону “гарячої лінії” (за наявності), адреси електронної пошти, посилання на інтернет-сторінку (за наявності) для звернень клієнтів до банку, небанківської установи;

  • контактною інформацією Нацбанку із зазначенням місцеперебування, номера телефону універсальної “гарячої лінії”, адреси електронної пошти, посилання на сторінку офіційного Інтернет-представництва для звернень клієнтів банку, небанківської установи до НБУ.

«Зазначені зміни сприятимуть кращому інформуванню клієнтів про контакти для звернень у разі виникнення спірних/конфліктних ситуацій або для інформування про порушення під час здійснення валютно-обмінних операцій», - йдеться в повідомленні.

Крім того, фізичним особам-нерезидентам надано можливість отримувати на поточні рахунки в гривнях кошти, сплата яких передбачена умовами цивільно-правових договорів.

Ці зміни містяться у постанові Правління НБУ від 17 серпня 2023 року № 102, що набирає чинності з 19 серпня 2023 року.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Працювати в команді - вигідно як ніколи. Саме зараз ви можете замовити до 10 рішень LIGA360 всього за 10000 грн/міс. Отримайте фіксовану ціну за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини