Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Запрацювала перша нитка водогону на Дніпропетровщині

Реклама

Сьогодні, 21 серпня, запрацювала перша нитка на ділянці “Інгулець - Кряжеве” магістрального водогону, який почали будувати на третій день теракту на Каховській ГЕС. Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

Вона дозволить забезпечити доступом до води близько 25% населення Кривого Рогу у Дніпропетровській області.

Для запуску першої ланки вода з річки Інгулець подається насосною станцією до підземного трубопроводу. Далі відкритим каналом потрапляє до Південного водосховища та подається мешканцям Кривого Рогу. Цей процес триватиме до 10 днів. У цілому ланка "Інгулець - Кряжеве" складається з чотирьох ниток, запуск решти трьох планується на початок осені.

Через російський теракт на Каховській ГЕС перебої з водопостачанням мають близько мільйона українців. У деяких населених пунктах воду підвозять цистернами, питну воду люди купують в пляшках.

Роботи на будівництві водогону тривають безперервно, 24/7.

Довідково:

На початку липня Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури повідомило про початок будівництва 150-кілометрового магістрального водогону до населених пунктів, які постраждали від підриву Каховської ГЕС.

Проєкт водогону складається з трьох ділянок. Попереду - запуск ще двох ділянок "Марганець - Нікополь - Покров" (довжина 40,9 км) і "Запоріжжя - Томаківка - Марганець" (76,7 км).

Фото з сайту Мінінфраструктури.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини