Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін оновив Порядок подання декларації про відходи

Реклама

Кабінет Міністрів схвалив зміни до Порядку подання декларації про відходи. Про це повідомляє пресслужба Міндовкілля.

Такі декларації щороку заповнюють підприємці, та фактично звітують державі про утворені ними обсяги відходів.

Як зазначається, відтепер життєвий цикл кожної тонни відходів можна буде відслідкувати: ким вона утворена, куди передана та що з нею відбувається далі. Саме для цього змінено і деталізовано форму декларації.

Крім того, якщо раніше за рік подавалось до 15 тисяч таких декларацій, то тепер їх передаватиме переважна більшість компаній у країні. Адже звітуватимуть всі утворювачі небезпечних відходів та ті, кому їх передано для обробки. А також всі власники інших відходів із загальним щорічним обсягом понад 50 тонн (такий обсяг - це приблизно від двох до шести вантажівок “сміття”).

За словами Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця, декларації подаватимуться як і раніше у цифровому форматі через ЕкоСистему.

«Сьогодні на цій платформі ми впроваджуємо електронну систему управління відходами. Тож весь процес стане зручнішим. Декларації щороку генеруватимуться програмою автоматично - на підставі поданої суб'єктами господарювання щоквартальної звітності. Аналіз даних також буде автоматизованим. Відтепер при користуванні та внесенні всіх даних до системи управління відходами суб'єкту треба тільки перевірити та підписати декларацію», - повідомив Міністр.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини