Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прийнято Закон щодо регулювання у сфері ГМО

Реклама

Верховна Рада ухвалила в цілому як закон законопроєкт № 5839 «Про державне регулювання генетично-інженерної діяльності та державний контроль за обігом генетично модифікованих організмів і генетично модифікованої продукції для забезпечення продовольчої безпеки». Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Проект Закону є євроінтеграційним, оскільки імплементує 8 актів ЄС у цій сфері, та відповідає міжнародно-правовим зобов'язанням України у сфері європейської інтеграції та відповідним положенням права Європейського Союзу (acquis ЄС).

Пропонується низка нововведень, зокрема:

  • розмежування повноважень органів державної влади з метою усунення дублювання функцій у сфері поводження з ГМО;

  • удосконалення системи оцінювання ризиків ГМО щодо можливого впливу на здоров'я людини та навколишнього природного середовища;

  • запровадження європейських механізмів державної реєстрації ГМО;

  • удосконалення вимог до маркування ГМО-продукції, які не дозволять вводити в оману споживача, а також посилять державний контроль у сфері поводження з ГМО та встановлять відповідальність за порушення законодавства у цій сфері.

LIGA360 - надійний помічник бізнесу в умовах воєнного стану. Не пропустіть жодної зміни законодавства, перевіряйте компанії та фізичних осіб, контролюйте реєстраційні зміни ваших об?єктів нерухомості. Придбайте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини