Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ пом'якшив обмеження в частині продажу безготівкової іноземної валюти

Реклама

Національний банк пом'якшує валютні обмеження в частині продажу безготівкової іноземної валюти громадянам, повідомила пресслужба регулятора.

З 29 серпня 2023 року Національний банк: 

  • дозволив банкам продавати безготівкову іноземну валюту населенню без підтвердження підстав чи зобов'язань для проведення такої операції. Відповідні операції здійснюватимуться за курсом, установленим банком, у межах щомісячного ліміту в розмірі 50 тис. грн в еквіваленті в одному банку;

  • збільшив зі 100 тис. грн до 200 тис. грн в еквіваленті щомісячний ліміт на купівлю населенням безготівкової іноземної валюти з подальшим розміщенням на депозит від трьох місяців. 

Наведені зміни внесені постановою Правління Національного банку України від 28 серпня 2023 року № 104 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18" та набувають чинності з 29 серпня 2023 року.

Як керівнику бути ефективніше у новому бізнес-сезоні? LIGA360 надасть всю галузеву інформацію та законодавство, бізнес-кейси, досьє контрагентів - щоб ви змогли ухвалювати правильні рішення. Тільки зараз ви отримаєте знижку 10%, якщо замовите LIGA360:Керівник на рік. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини