Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розмір мінімальної зарплати з 1 січня 2024 року становитиме 7100 грн - Мінфін

Реклама

 1 вересня 2023 року відбулась онлайн-зустріч Мінфіну зі всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування та департаментами фінансів облдержадміністрацій і Київської міської ради щодо обговорення основних показників Держбюджету-2024.

Перший заступник Міністра фінансів Денис Улютін повідомив, що під час прогнозування бюджету планували такий прогнозний розмір мінімальної заробітної плати:

  • з 01 січня 2024 року - 7 100 грн,

  • з 01 липня 2024 року - 8 000 гривень.

Прогнозний посадовий оклад працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки - з 01 січня 2024 року у розмірі 3 195 гривень.

Також під час дискусії було обговорено актуальні питання місцевих бюджетів і шляхи їх вирішення, зокрема щодо залишків коштів на рахунку місцевих бюджетів, розподілу ПДФО з військових, особливості горизонтального вирівнювання податкоспроможності місцевих бюджетів, а також основні підходи та проблеми розподілу міжбюджетних трансфертів в умовах воєнного стану.

«Міністерство фінансів послідовно виступає за конструктивний діалог з органами місцевого самоврядування, адже лише досягнувши збалансованості інтересів всіх рівнів влади, ми спільними зусиллями наблизимо нашу перемогу та забезпечимо стійкий розвиток нашої держави» - зазначив насамкінець Денис Улютін.

Підприємці слідкують за змінами з LIGA360. Це рішення дозволяє моніторити всі важливі фактори, що можуть впливати на діяльність компанії. Слідкуйте за законодавчими змінами, реєстраційними змінами компаній, згадками в ЗМІ. Відчуйте повний контроль інформації з LIGA360. 

Читайте також інші пропозиції від органів влади щодо мінімальної зарплати на 2024 рік.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини