Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які категорії платників можуть бути включені у план-графік податкових перевірок

Реклама

У Західному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків нагадали, які категорії платників можуть бути включені у план-графік перевірок.

Так, Законом від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ внесено зміни до Податкового кодексу, відповідно до яких на період з 1 серпня 2023 року до припинення або скасування воєнного стану на території України, до плану-графіку проведення документальних планових перевірок можуть бути включені виключно:

  • платники податків, які здійснюють діяльність у сфері виробництва та / або реалізації підакцизної продукції;

  • платники податків, які здійснюють діяльність у сфері організації та проведення азартних ігор в Україні (гральний бізнес);

  • платники податків, які надають фінансові, платіжні послуги.

Податківці звертають увагу,що внесення змін до плану-графіка може здійснюватися щомісячно з рахуванням форс-мажорних обставин, обставин непереборної сили, наявності/відсутності безпечних умов для проведення перевірок, які визначені підпунктом 69.21 пункту 69 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» ПК та з врахуванням вимог, встановленим цим підпунктом.

Оновлений план-графік оприлюднюється на офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, не пізніше останнього числа місяця, в якому було затверджено такий оновлений план-графік.

Читайте також: Включення до плану-графіка податкових перевірок під час воєнного стану: що врахувати бізнесу?

Як дізнатися чи є ваша компанія у плані-графіці перевірок на 2023 рік? Знайдіть досьє на LIGA360 - та відкрийте розділ “Перевірки”. Спробуйте прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини