Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада не планує розширювати перелік спеціальностей військовозобов'язаних жінок

Реклама

Минулого року Верховна Рада ухвалила зміни до законодавства, відповідно до яких жінки, які мають медичну або фармацевтичну спеціальність, підлягають обов'язковому військовому обліку. З 1 жовтня такі жінки мають з'явитися до ТЦК і пройти всі необхідні процедури. Про це нагадав член парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський

За його словами, якщо стан здоров'я дозволяє представницям таких спеціальностей бути на військовій службі, то вони отримають статус військовозобов'язаних і будуть на військовому обліку.

Він також зазначив, що представниці професій, які є спорідненими з певними військово-обліковими спеціальностями, у разі добровільної згоди також можуть стати на військовий облік. Наприклад, жінка-хімік може стати на облік, оскільки ця спеціальність споріднена з військово-обліковою спеціальністю хімічного захисту.

«Важливо наголосити, що всі військовозобов'язані - незалежно від того, жінка це чи чоловік, - отримують повістки й можуть бути мобілізовані тільки тоді, коли цього потребує план мобілізації й необхідні люди для формування нових підрозділів або поповнення втрат. Хочу нагадати, що не лише жінки є бойовими медиками, тож некоректно говорити, що буде мобілізовано багато жінок. В Україні продовжуватиметься планова мобілізація, просто розширюється перелік осіб, які можуть бути мобілізовані», - підкреслив народний депутат.

Він також поінформував, що наразі Верховна Рада не планує розширювати перелік спеціальностей, які мають жінки, для обов'язкової постановки на військовий облік.

LIGA360 - надійне джерело інформації під час воєнного стану. Спеціальний блок з законодавчими змінами, аналітикою та роз'ясненнями від експертів, економічними новинами. Отримуйте свіжі дані щодня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини