Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено порядок безперервного професійного навчання аудиторів

Реклама

Мінфін наказом від 21.08.2023 № 447 виклав у новій редакції Порядок безперервного професійного навчання аудиторів.

Основними видами безперервного професійного навчання аудиторів є:

  • освітні заходи;

  • короткострокові заходи;

  • інші заходи (публікації, участь у підготовці проєктів НПА, викладання тощо).

Мінімальний обсяг, тривалість безперервного професійного навчання аудитора становлять 120 годин протягом 3 календарних років поспіль за накопичувальною системою, але не менше 20 годин на календарний рік.

Аудитор має дотримуватися вимог щодо безперервного професійного навчання та забезпечувати зберігання підтверджуючих документів про його проходження, а також щорічно до 1 липня року, наступного за звітним календарним роком, подавати через електронний кабінет інформацію про проходження безперервного професійного навчання разом з відповідними підтверджуючими документами або їх копіями.

У разі неподання аудитором такої інформації або непроходження безперервного професійного навчання упродовж року Інспекція виносить припис про необхідність термінового усунення порушення та/або неприпустимості повторення такого порушення.

У разі невиконання аудитором припису протягом двох місяців після його винесення або допущення аудитором повторного порушення протягом двох років рішенням Ради нагляду до аудитора застосовується стягнення у вигляді попередження.

Непроходження аудитором протягом двох років поспіль безперервного професійного навчання або неподання протягом двох років поспіль для автоматичного внесення до Реєстру відповідної інформації є підставою для прийняття Радою нагляду рішення щодо видалення реєстрової інформації з Реєстру та скасування реєстрації.

Не крокуй із зав'язаними очима в конкурентному бізнес-середовищі. LIGA360 аналізує медіа, законодавче поле й надійність контрагентів, щоб компанії завжди ухвалювали інформовані рішення. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини