Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Польща планує продовжити заборону на імпорт українського зерна

Реклама

Якщо ЄС не прийме рішення щодо продовження експортного ембарго на українське зерно, то буде рішення польської сторони, заявив Міністр економічного розвитку та технологій Польщі Вальдемар Буда в ефірі Польського радіо.

Міністр підкреслив, що не можна дозволити, щоб українське зерно потрапляло до Польщі відразу після жнив. У пріоритеті польські фермери. Саме вони мають продавати польське зерно і отримувати за нього прийнятну ціну. Якщо не буде рішення з боку Єврокомісії щодо продовження експортного ембарго, буде рішення польської сторони. 

"До моїх повноважень входить видати відповідну постанову і я буду блокувати імпорт до Польщі. Я без вагань використаю цей інструмент цього тижня, у п'ятницю чи суботу. Вже готується проект постанови. Ми будемо керуватися принципом продовольчої безпеки", - пояснив він. 

Нагадаємо, Угорщина також заявила, що з 16 вересня закриє кордон для зернових продуктів, що надходять з України

Корпоративне рішення LIGA360 - надійний помічник для аграрного бізнесу. Законодавство та аналітика про земельні відносини під час війни, перевірка партнерів, моніторинг статусу земельної ділянки. Докладніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини