Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розширено механізми ввезення насіння і садивного матеріалу

Реклама

Уряд постановою № 964 затвердив Порядок ввезення на територію України насіння і садивного матеріалу, що відсутні в Реєстрі сортів рослин України, але внесені до Переліку сортів рослин Організації економічного співробітництва та розвитку. 

Документом затверджуються умови та процедури ввезення насіння та садивного матеріалу сорту, зокрема:

  • підтвердження відомостей про сорт, які містяться у Переліку сортів рослин ОЕСР, тих сільськогосподарських рослин, до схем сортової сертифікації яких приєдналася Україна. Отримання згоди від компетентного органу країни реєстрації сорту на розмноження насіння;

  • ввезення на територію України насіння і садивного матеріалу сорту, не занесеного до Державного реєстру сортів рослин, придатних до поширення, але внесеного до Переліку сортів рослин ОЕСР, тих сільськогосподарських рослин, до схем сортової сертифікації яких приєдналася Україна, розмноження та вивезення його за межі держави. 

Суб'єкт господарювання, який має намір ввезення на територію України та вивезення за її межі насіння і садивного матеріалу сорту рослини, не занесеного до Реєстру сортів рослин України, але занесеного до Переліку сортів рослин ОЕСР, подає до компетентного органу в електронній або паперовій формі заяву щодо підтвердження відомостей про сорт рослини/сорти рослин ОЕСР у Переліку сортів рослин ОЕСР та згоди (угоди) на розмноження насіння сорту рослини ОЕСР за формою згідно з додатком 1 до постанови.

Заява в електронній формі подається у разі наявності технічної можливості подання та за умови ідентифікації заявника або його представника з використанням кваліфікованого електронного підпису.

До запровадження технічної можливості заявка в електронній формі подається на офіційну електронну адресу компетентного органу із накладенням кваліфікованого електронного підпису заявника або його представника.

Зазначаючи адресу електронної пошти, заявник погоджується з тим, що така адреса є придатною для офіційного листування з компетентним органом щодо питань, пов'язаних з розглядом поданої заяви.

Видача підтвердження здійснюється безоплатно.

У разі відсутності відповіді компетентного органу країни реєстрації сорту рослини ОЕСР згідно із запитом протягом 90 робочих днів з дати надіслання такого запиту або надходження відомостей, якими не забезпечено повний обсяг запитуваних відомостей згідно із запитом, або у разі відмови компетентного органу країни реєстрації сорту рослини ОЕСР щодо надання відомостей згідно із запитом компетентний орган зупиняє розгляд заяви та протягом п'яти робочих днів письмово інформує про це заявника.

Ввезення на територію України насіння сорту рослини ОЕСР згідно з цим Порядком здійснюється виключно для цілей розмноження та подальшого вивезення за межі України.

Ввезення для цілей розмноження, сертифікація та подальше вивезення насіння сорту рослини ОЕСР згідно з цим Порядком здійснюється заявником у строки, що не перевищують два роки та шість місяців від дати отримання підтвердження.

Корпоративне рішення LIGA360 - надійний помічник для аграрного бізнесу. Законодавство та аналітика про земельні відносини під час війни, перевірка партнерів та клієнтів в Україні та Великобританії, моніторинг статусу земельної ділянки. Докладніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини