Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

США розширює санкційний список щодо російських громадян і компаній

Реклама

Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) повідомило про розширення санкційного списку щодо російських громадян і компаній.

До списку увійшли компанії та громадяни Росії, Туреччини, Об'єднаних Арабських Еміратів, Грузії та інших країн, задля боротьби з ухиленням від санкцій та позбавлення Кремля доступу до технологій.

Пакет санкцій є одним із наймасштабніших, ухвалених Державним департаментом і Міністерством фінансів, пише Euronews.

Новий санкційний список також має на меті перешкодити розвитку російського енергетичного сектору та майбутніх джерел грошових коштів, включаючи проекти природного газу в Арктиці, а також видобуток корисних копалин і заводи з виробництва та ремонту російської зброї. Пакет США включає санкції проти кількох турецьких і російських компаній, які, за словами Держдепартаменту, допомагають Москві отримати американські та європейські електронні компоненти, такі як комп'ютерні чіпи та процесори, які можна використовувати в цивільному та військовому обладнанні. Також переслідує турецькі компанії, які надавали послуги з ремонту суден компанії, афілійованій з Міністерством оборони Росії.

Крім того, до санкційного списку потрапили "АвтоВаз", завод "Москвич", "СИНКО-БАНК", "БАРС БАНК" та низка інших компаній.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв?язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини